Avbytare: Douglas Christensen, Carl Mattsson, Fredrik Odell, Mathias Herrström och Joel Gustafsson.

Gustav Lindquist ut - Carl Mattsson in 60 min
Mathias Roos ut - Fredrik Odell in 71 min
Vasko Mitrovic ut - Mathias Herrström in 71 min

MATCHKOMMENTARER
Tolfte raka matchen utan förlust och femte raka segern kom mot nästjumbon Anderslöv. Nicklas Mattsson var avstängd och Oliver Oliveros jobbade så Patrik Lippe flyttades in som mittback, Joel Jakobsson tog plats som vänsterback och Filip Zahn startade i anfallet. Vi hade räknat med stentufft motstånd då derby är alltid ett derby. Matchen i våras i Smyge stod det 0-2 till Anderslöv redan efter 6 minuter men ÖT Smygehuk kunde vända till 5-2 seger. Redan i den 1:a minuten har Anderslöv en boll som nästan dansar på mållinjen efter en hörna. Anderslöv får en ny hörna som Philip Borgström kommer ut och plockar ner. Philip kastar ut bollen snabbt på vänsterkanten till Vasko Mitrovic, Vasko spelar upp till Filip Zahn vid mittlinjen och Filip vänder bort sin försvarare och slår en utsökt genomskärare ut på högerkanten där Carl Odell kommer framrusande och ensam med målvakten placerar Carl in 0-1 och då hade det gått 2 minuter. Detta var Carls 5:e seriemål i år och en 10 matchers måltorka är äntligen över. I den 7:e minuten spelar Joel Jakobsson upp bollen på vänsterkanten till Johan Hellström som lurar sin bevakare och tar sig ner mot kortlinjen där han spelar snett bak till Gustav Lindquist som skjuter direkt men målvakten räddar. I den 12:e minuten drar Mathias Roos iväg ett vänsterskott som tar i stolpen och målvakten kan rädda sen. I den 23:e minuten slår André Andersson en finfin långboll fram på högerkanten bakom Anderslövs backlinje där Vasko Mitrovic är på språng och Vasko lyckas runda målvakten men kommer ur vinkeln och störs av en försvarare så avslutet går utanför. I den 25:e minuten slår Johan Hellström en perfekt genomskärare mellan Anderslövs mittbackar och Vasko Mitrovic kommer fri och placerar in 0-2. Detta var Vaskos 14:e seriemål i år och även mål för 8:e matchen i följd från hans fötter. Bara minuten efter alltså i den 26:e så slår André Andersson en ny fin boll bakom Anderslövs backlinje där Filip Zahn suger in bollen elegant och Filip rundar målvakten och lyckas slå in 0-3 från snäv vinkel. Detta var Filips 4:e seriemål i år. I den 32:a minuten slår Gustav Lindquist en bra cross till Johan Hellström som kommer 1 mot 1 och Johan tar sig förbi försvararen och rundar målvakten men kommer ur vinkeln och avslutet går i burgaveln. I den 35:e minuten har André Andersson siktet inställt igen då han pånytt slår en fin boll rakt fram på högerkanten till Carl Odell som tar sig förbi försvararen innan han osjälviskt spelar snett bak till Vasko Mitrovic som placerar in 0-4 via stolpen. Detta var Vaskos 15:e seriemål i år. I den 39:e minuten kontrar Anderslöv snabbt och fri med Philip i målet placeras 1-4 in. I den 41:a minuten tillåts Anderslöv komma fram igen och den här gången har vi tur då de nickar i stolpen. I den 43:e minuten spelar Carl Odell in bollen från högerkanten till Johan Hellström centralt. Johan slår en retfull tunnel på motståndaren innan han avlossar ett skott som dock går över. I den 44:e minuten blir Filip Zahn nergjord några meter utanför straffområdet. Johan Hellström stegar fram och lyfter bollen över muren och målvakten är på bollen men kan inte hålla den och så har vi 1-5. Detta var Johans 8:e seriemål i år. 1-5 ledning redan i paus är man inte bortskämd med och där vi dessutom haft motvind. Skulle medvinden hjälpa oss ytterliggare i andra? Efter 30 sekunder i den andra halvleken slår Filip Zahn en fin genomskärare och Johan Hellström kommer fri och skjuter ett avslut nere vid som målvakten dock räddar. I den 51:a minuten kommer Vasko Mitrovic runt på högerkanten och drar iväg ett skott ur dålig vinkel som målvakten touchar och bollen tar också i bortre stolpen och ut. I den 53:e minuten slår Gustav Lindquist en bra hörna där Vasko Mitrovic i bra läge nära mål går upp och nickar en stenhård nick men målvakten reflexräddar på något sätt bollen ut till en ny hörna. Johan Hellström lyfter in denna och bollen når Gustav Lindquist vid 16-meterslinjen och Gustav drar iväg ett skott som går rakt i mål men vinkas av för offside då Vasko Mitrovic befann sig i offsideposition vid skottögonblicket och påverkade spelet. I den 60:e minuten går Carl Odell och Gustav Lindquist ut och in kommer Douglas Christensen och Carl Mattsson. I den 71:a minuten går Mathias Roos och Vasko Mitrovic ut och in kommer Fredrik Odell och Mathias Herrström. I den 72:a minuten lyfter Douglas Christensen fram bollen på högerkanten till Johan Hellström som tar sig ner till kortlinjen och spelar snett bak till en fri Carl Mattsson som enkelt kan slå in 1-6. Detta var Carls 1:a seriemål i år. I den 90:e minuten slår Fredrik Odell en utsökt passning in i Anderslövs straffområde som friställer Carl Mattsson som bir så överraskad att han skjuter utanför. Matchen slutar med en komfortabel 1-6 seger. Behar vann mot Lindeborg med 1-2 och Behar och ÖT Smygehuk ligger överst på 41 poäng där Behar har 3 mål bättre. Vellinge IF ligger trea fortfarande 2 poäng efter. I nästa match väntar Lindeborgs FF 1948 på lördagen den 19:e september klockan 14:00 på Smygehamns IP.